header_banner_image
header_banner_image_mobile

Dorpen en steden

Nunspeet

Charmante dorpskern met gezellige winkelstraten rondom de Markt. Ook kunt u hier genieten van de vele horecagelegenheden die Nunspeet rijk is. Met het toeristische treintje verkent u het dorp en ziet u gelijk alle high-lights die u later nog eens uitgebreid kunt bekijken, zoals het Transferium, het Noord-Veluws Museum, Bezoekerscentrum met Kabouterpad en nog veel meer! Bekijk de kalender voor alle activiteiten en evenementen tijdens uw verblijf.

http://nunspeetuitdekunst.nl/

Elburg

Prachtig vestingstadje omringd door een grachtengordel. Pak een terrasje in het centrum, beklim de Grote Kerktoren of boek een historische stadswandeling met gids. Bewonder de permanente zandsculpturententoonstelling, sluit af met een lekker visje in de oude vissershaven en ga gezellig aan boord van een botter!

http://www.vvvelburg.nl/vhome

Harderwijk

Een sfeervolle historische Hanzestad die bruist van gezelligheid en waar u culinair kunt genieten. Pak een terrasje op de Vischmarkt, ga lekker uit eten en bezoek een evenement of festival. Ga een dag shoppen of geniet van een picknick op het stadsstrand. Niets moet, veel mag. Vergeet niet de stadsmuur, het Linnaeustorentje met Academiepoortje, de Catharinakapel en de Grote Kerk te bezichtigen.

https://www.heerlijkharderwijk.nl/

Vierhouten

Ook wel De Culinaire Parel van de Veluwe genoemd, vanwege de vele restaurants en bistro’s. Wandelen, fietsen, paardrijden en wild spotten kunt u hier van hartenlust doen! Breng ook een bezoekje aan Heemtuin De Heimanshof. De groene route voert langs smalle kronkelpaadjes. Kinderen zijn er dol op! De rode route is wat breder en dus geschikt voor kinderwagens.

https://www.visitveluwe.nl/locaties/3431971990/toeristisch-informatiepunt-vierhouten

Kampen

Ontdek de Hanzestad Kampen met een ervaren gids. De magnifieke skyline langs de rivier de IJssel, de Stadsbrug met gouden wielen, de indrukwekkende poorten en de historische binnenstad met honderden monumenten geven de stad een authentieke uitstraling. Kampen heeft een gezellige binnenstad met veel horeca en een zeer uitgebreid winkelaanbod. Breng ook een bezoek aan Sigarenfabriek De Olifant en koffiebrander- en theepakkerij De Eenhoorn.

https://stad.kampen.nl/nl/

Apeldoorn

De stad Apeldoorn staat bekend vanwege het voormalig jachtverblijf van de Koninklijke familie: Paleis Het Loo. Ook de mooie stadsparken en uitgebreide winkelmogelijkheden maken van Apeldoorn een geliefde plek voor een dagje uit. Vergeet hierbij ook het mooie overdekte winkelcentrum De Orangerie niet. De Apenheul en attractiepark Koningin Julianatoren staan natuurlijk garant voor een fantastische dag met de kinderen! Voor een bijzondere en nostalgische beleving kunt in Apeldoorn zelfs een ritje maken met een echte stoomtrein.

http://www.uitinapeldoorn.nl/

Onze partners: